به گزارش راسخون؛ در روز‌هایی که شهروندان در صف واکسیناسیون قرار گرفته و انتظار دریافت واکسن کرونا را می‌کشند، خبر واکسیناسیون برخی از پرسنل صداوسیما به گوش می‌رسد. نخستین بار این خبر توسط دنیا خمامی، فعال رسانه‌ای مطرح شد. او در کلاب‌هاوس ادعا کرد چند نفر دیگر از کارکنان صدا و سیما واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند، این ادعا خبرساز شد و عده‌ای از پنهان‌کاری صدا و سیما انتقاد کردند.  

پس آن صحت این خبر از سوی وزارت بهداشت تائید شد و مشخص گردید که ۳۰۰۰ نفر از کارکنان صداوسیما واکسن دریافت کرده اند. این موضوع موج انتقادات و واکنش‌های تند کاربران شبکه‌های اجتماعی را در پی داشته است. 

کیانوش جهانپور رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت، در پاسخ به کاربری در توئیتر که در این باره از او سوال پرسیده بود، نوشت: «مصوبه ستاد ملی کرونا است برای عوامل درگیر در انتخابات. از جمله ۳۰۰۰ نفر مشمول آن در صدا و سیما هستند، از خبرنگار و تصویربردار تا عوامل فنی.»

رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، در تائید سخنان جهانپور اعلام کرده آن دسته از کارکنان صداوسیما که درگیر موضوع انتخابات هستند و قرار است ساعت‌ها در ساختمان این سازمان که از نظر تهویه هم وضعیت نامناسبی دارد کار کنند، واکسن کرونا را تزریق می‌کنند و تعداد این افراد هم بسیار محدود است.

این درحالی است که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا پیشتر در این باره گفته بود که واکسیناسیون خبرنگاران در فاز سه صورت می‌گیرد. خبرنگاران میدانی و خبرنگارانی که در نشست‌ها و برنامه‌های خبری حضور پیدا می‌کنند و مصاحبه نزدیک با افراد انجام می‌دهند، در فاز سوم اولویت واکسیناسیون کرونا قرار می‌گیرند.

سوال جدی  این است که آیا همه خبرنگاران درگیر انتخابات واکسن دریافت می کنند یا فقط خبرنگاران صداوسیما. آیا عوامل دیگر درگیر در انتخابات از جمله ناظران و کارمندان اجرایی و حتی نیروهای انتظامی و امنیتی هم واکسن دریافت می کنند یا نه؟ 
 

۵ هزار بیمار نادر هنوز واکسینه نشدند

 

حمیدرضا ادراکی، مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر کشور می‌گوید: «تاکنون پنج هزار بیمار نادر در کشور ثبت شده است در حالی که مطمئنیم از این تعداد هم بیشتر هستند و هنوز بیماران برای ثبت اسم خود مراجعه نکرده‌اند. تا یک میلیون نفر هم بیمار نادر در کشور داریم.»

او ادامه می‌دهد: «اگرچه از سوی معاونت بهداشتی وزارت بهداشت این گروه بیماران جزو اولویت‌های دریافت واکسن معرفی شدند اما هنوز این بیماران واکسن را تزریق نکرده‌اند. مراکز واکسیناسیون آنها را واکسینه نمی‌کنند و مسئولان این مراکز بعد از مراجعه بیمار ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند.»

ادراکی می‌گوید: «خطر ابتلا به کرونا برای این دسته از بیماران بسیار زیاد است زیرا سطح ایمنی آنها بسیار پایین‌تر از افراد معمولی و حتی برخی بیماران شایع و معمول است. این بیماران در خون خود آنتی بادی برای مبارزه با بیماری ندارند یا خیلی کم دارند. گروهی از بیماران نادر هیچ‌گونه سیستم دفاعی در بدنشان نسبت به هرنوع عامل خارجی از جمله ویروس و میکروب ندارند. اگر این بیماران به کرونا مبتلا شوند پاسخ به درمان در آنها بسیار ضعیف است. این افراد باید هر چه زودتر واکسینه شوند.»
 

بیماران دیابتی هم در انتظار واکسن کرونا

 

اما فقط بیماران نادر نیستند که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند. بیماران دیابتی نیز هنوز چشم انتظار واکسن مانده‌اند. بر اساس آخرین آمارها تا آبان سال گذشته معادل ۵٫۵ میلیون نفر مبتلا به دیابت در کشور داریم. بیمارانی که ابتلا به کرونا خطرات بیشتری برای آنها دارد.

اما در حالی که هیچ‌کدام از این گروه‌ها واکسن کرونا نزده‌اند، کارکنان صدا و سیما در اولویت دریافت واکسن کرونا هستند. مشخص نیست بر اساس چه پارامترهایی عوامل پوشش رسانه‌ای انتخابات در صدا و سیما به ۳۰۰۰ هزار نفر رسیده و چطور اولویت‌های دیگر هنوز واکسینه نشده است.

ماجرا اما تنها به واکسیناسیون خبرنگاران صدا و سیما ختم نمی‌شود. تجارت‌نیوز ساعتی پیش در گزارشی به سهمیه برخی از بازیگران برای دریافت واکسن کرونا پرداخت. گزارشی که نشان می‌دهد بازیگران سریال‌های تلویزیون و سینما و حتی شبکه خانگی و حتی مجریان تلویزیون هم مشمول سهمیه خارج از نوبت واکسن کرونا شده‌اند.

از سوی دیگر حتی اگر تمام بیماران واکسینه شوند، آیا سایر مردم، در معرض خطر ابتلا به کرونا قرار نمی‌گیرند و کرونا تنها برای خبرنگاران و کارکنان صدا و سیما تهدید است؟

روزانه هزاران نفر با مترو، تاکسی، اتوبوس و به طور کل وسایل حمل و نقل عمومی در سطح شهر جابجا می‌شوند. وسایل حمل و نقل عمومی مانند مترو و اتوبوس گاهی آنقدر شلوغ است که مردم شانه به شانه هم هستند و به قول خودشان نفس کم می‌آورند. خطر ابتلا به کرونا و حتی بدتر از آن مرگ را به جان می‌خرند تنها برای اینکه کارشان را از دست ندهند.

گفتنی است در حال حاضر واکسیناسیون سالمندان نیز در حال انجام است. البته واکسیناسیون این گروه نیز حواشی زیادی دارد و برخی می‌گویند هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند.
 

واکنش کاربران توئیتر 

واکنش تند کاربران و انتقاد فعالان رسانه‌ای و اجتماعی به کلاب هاوس ختم نشد، موج انتقادات در توئیتر ادامه دارد. این کاربران خواستار شفافیت سازی درمورد شغل این کارکنان و علت قرار گرفتن این قشر در اولویت واکسیناسیون هستند.

 
 








واکسیناسیون کرونا پیشتر نیز حواشی زیادی ایجاد کرده بود و برخی افراد ذی نفوذ توانسته بودند خارج از نوبت و به صورت غیر قانونی خود و یا نزدیکانشان را واکسینه کنند. 


منبع:
1. تجارت نیوز/ ۵ هزار بیمار نادر در انتظار واکسن کرونا/ کارکنان صدا و سیما زودتر از بیماران نادر واکسینه شدند!
2. فرارو/ جنجال واکسیناسیون کارکنان صداوسیما؛ آیا خون آنها قرمزتر است؟
3. دنیای اقتصاد/ تایید واکسیناسیون ۳ هزار نفر در صداوسیما

** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.